sunnuntai 30. elokuuta 2009

Uusia pul-kuoria taas valmiina

Piti alkaa toden teolla tekemään pikkutypylle uusia isompia pul-kuoria, kun (isännän sanoin) menin myymään S-koon kuoret suoraan typyn päältä :-) . Äkkiäkös nuo surautti, kun vaan sain taas itsestäni niin paljon irti, että aloin turaamaan FOEn kanssa... Se kun ei sattuneesta syystä kuulu - vetoketjujen ohella - suosikkiompeluksiini. Anyway. Näistä kahdesta kuoresta maitokahvin värinen on br pulia ja violetti 2 mil pulia (joista muuten tuota jälkimmäistä oli paljon kivempi ommella!).
.

Vuotosuojallinen pul-tasku testikäytössä

Nappasinpa tuossa muutaman kuvan, kun pikkutypy testaili uutta sivunepillistä ja vuotosuojallista pul-taskuaan... Kuvista näkee, että vaippa istuu typylle paremmin kuin hyvin, eikä se sitten tosiaan päästänyt tavaraa ulos, vaikka sitä tositestissä tulikin taas ihan riittävästi :-) . Tästä taitaa tulla meidän uusi luottovaippa!
.

perjantai 21. elokuuta 2009

Testiä vaille valmis - sivunepillinen vuotosuojallinen tasku!

Viimeinkin ehdin paneutua tähän projektiin, joka on ollut odottamassa tuossa pöydänkulmalla jo jonkin aikaa. Eli halusin kokeilla osaanko ommella sivukiinnitteisen, vuotosuojallisen pul -taskun. Ensin tosin halusin testata sisätaskulla, miten tuollaisen ompelu kannattaisi tehdä, ja tässä lopputulokset, molemmat lopullista testiä vaille valmiina! Sisällä molemmissa on Coolmax, kuosikankaina puolestaan sisätaskussa perus-college ja pul -taskussa sininen camo. Mitäs näistä tuumaatte :-) ?
.

tiistai 18. elokuuta 2009

No nyt niitä sitten on, M-koon vaippoja

Uusi yritys, nyt onnistui... Piti siis jostain saada mahdollisimman nopeasti uusia vaippoja pikkutypylle, siksipä nappasin lähimmästä kasasta Coolmaxia sisäkankaaksi ja söpöstelycollegea sekä hauskaa Pokemon-flanellia ulkokankaiksi. Sisätaskuja siis surautin valmiiksi tuossa illan päätteeksi!
.

keskiviikko 12. elokuuta 2009

Tulipa töppöiltyä

Piti tehdä uusia vaippoja M-koossa pikkutypylle, kun S-kokokin alkaa olla jo nafti, mutta töppäilinpä kerrakseen - tuli kyllä leikattua vaippoja, mutta L-koon kaavalla!! Tuon kun huomasin niin manasin rehellisesti sanottuna pitkään ja hartaasti, ei sillä etteikö noita käyttää voisi isommalla typyllä vaan siksi, että pienempi niitä olisi enemmän kaivannut. Lisäksi kun isompi ei juurikaan enää sisätäyttöjä käytä, niin harmistus oli kahta kauheampi :-( ... Kai noita nyt sitten on pakko kuitenkin käyttää, viitsi hyviä vaippoja joutenkaan jättää.

Tässä näitä surullisia tekeleitä nyt sitten on: ensimmäisessä on käytetty kuosina raitatrikoota, tukikankaana on froteeta ja sisällä puuvillajoustofroteeta, toisessa kuvassa on puolestaan pari velourpintaista vaippaa, joista tummanvihreässä on sisällä liskokuvioista bambuneulosta (oma ehdoton suosikkini :-) ...) ja tukikankaana bambufleeceä. Oliivinvihreässä sisäkankaana on puolestaan polyestermokkaa.
.

sunnuntai 9. elokuuta 2009

Nämäkin on muuten tullut tehtyä - ja jääneet jo pieneksikin...

Nämä vaipat meinasi ihan unohtua... Tosiaan näitä tein pari kappaletta S-koossa, kun NB-vaipat jäi pikkutypylle pieniksi: ulkokankaana on ihana kuljetusvälineflanelli ja sisällä paksu puuvillajoustofrotee. Söpöjä nämäkin, jäivät vaan pieneksi vähän turhan nopeasti...
.

keskiviikko 5. elokuuta 2009

Tulipa tekaistua likavaippapussi...

Nyt kun noita likavaippoja oikeasti joutuu kuskaamaan julkisilla paikoilla, niin mietin tuossa yhtenä päivänä shoppailureissun yhteydessä, että kivempihan se olisi tehdä hauskannäköisen pussukan kanssa kuin joko ihan muovipussin tai tuon virttyneen villapaitapussukan kanssa. Tulisipa samalla parempaa mainosta kestovaippailulle! Tuumasta toimeen: sininen camo-pul sai uuden elämän likavaippapussukkana, ja samalla muistui mieleen miksi en erityisemmin pidä vetoketjujen ompelusta :-p ... Ihan siisti tuosta onneksi nyt kuitenkin tuli!
.

Vanhat lakanat kiertoon, tässäpä kelpo idea!

Jostain lukaisin, että vanhoista lakanoista saa hyviä pannunalusia/pannulappuja kun leikkaa ne ensin matonkuteiden tapaan n. 3,5 cm leveäksi nauhaksi ja sitten vaan virkkaamaan. No, pitihän tuo testata, ja myönnetään, ihan kivoja tulee! Kestävät sen aikaa mitä kestävät, mut saapahan jotain vanhoja säilöttyjä kierrätyskankaita pois kaapista lojumasta hyötykäyttöön...
.

maanantai 3. elokuuta 2009

Tässäpä ensimmäiset tilaustyönä tehdyt söpöläisvillikset

Tässäpä nämä: korotettu vyötärö ja keskipitkät puntit, sekä lankana Novitan Huopanen. Aikas kivat värit näissä pöksyissä! Toivottavasti vaan tuleva käyttäjäkin tykkää :-) ...
.